FőoldalA lefedésekrőlHasználati utasítások

Használati utasítások

A lefedés mozgatása - szegmensek

A lefedés szegmensekből áll, melyek mindkét irányban mozgathatóak. A szegmensek mozgatásához az esetek döntő részében egy személy szükséges, nagyobb méretű lefedéseknél néha 2 személyre van szükség.


Tisztítás

A szennyeződéseket a polikarbonát felületéről szükséges eltávolítani - általában ehhez elegendő, hogyha vízzel lemossuk. Abban az esetben, ha komolyabb szennyeződésről van szó, szappanos vízzel vagy háztartásban használt hígított tisztítószerrel tisztítsuk a polikarbonát lemezeket. A polikarbonát és a profilok tisztítása tiszta szivaccsal vagy puha kefével lehetséges csak, melyen nem lehet piszok vagy homokszem. Nem használható olyan anyag, mely a polikarbonát karcolódását okozhatja. Szintén tilos a használata benzolt, benzint, acetont vagy súroló port tartalmazó szereknek. Nagy melegben nem ajánlott a polikarbonát lemezek tisztítása. A lefedés tisztításához ne használjon éles szerszámokat!

   

A lefedés erős szél elleni védelme

Az esetleges károk elkerülése érdekében nagy szél esetében szükséges a lefedést teljes mértékben lezárni, a szegmenseket pozicionálni, valamint az összes rögzítő elemet zárt állapotba helyezni. A homlokzati falakat rögzíteni kell, minden ajtót zárni és az egyéb nyílásokat zárva tartani. A lefedés egyes szegmenseinek mozgatása erős szél esetében nem ajánlatos!

   

A lefedés erős havazás elleni védelme

Téli időszakban nem szabad nagy mennyiségű hónak felhalmozódnia a lefedés egyes szegmensein. A nedves hó fajsúlya sokkal nagyobb a friss hónál, extrém esetben például a 10 cm vastag nedves hó súlya akár 100 kg / m2 is lehet. Különösen a magas és nagy fesztávú lefedéseknél okozhat veszélyt a nagy hótömeg. A hó eltakarítását szimmetrikusan kell végezni, lehetőleg mindkét oldalról egyszerre – a szerkezet egyoldalú túlterhelésének elkerülése végett.


A lefedés karbantartása

A lefedésnél felhasznált alapanyagok hosszútávon ellenállóak a víz, pára és nedvesség hatásai ellen, ezért a konstrukció nem igényel speciális karbantartást.

Képgaléria

Képgaléria

Katalógus

Töltse le a 3Seasons katalógust!

Video 1

Video 1